2005-10-01

Minnesbrist...

Jag började fundera igår på hur det var i början när Tintin var nyfödd och jag inser att jag har glömt så mycket redan. Jag frågade Fredrik hur och var Tintin sov då och det tog ett tag innan vi kom på det. Eftersom hon i dag somnar i vagnen på kvällen och sedan under natten (vid nattmålet) flyttas över i vaggan så känns det som att vi alltid gjort så, men det har vi inte!
Efter lite klurande kom jag på att hon i början var uppe med oss tills vi la oss och det var vid ca. 23.30 och då sov hon i vaggan direkt eftersom hon oftast hade somnat i famnen och vi la över henne då. Eftersom vi nu lägger henne en mer bestämd tid på kvällen (20-21) som tidigarelagts mer och mer, så behöver hon "hjälp" att somna har det blivit att hon somnar i vagnen. Dock börjar både hon och vi få mer rutin så snart ska hon nog kunna somna i vaggan eller sängen direkt! Det är lite "lathet" också från vår sida. Det är ju enkelt så här!
Annat jag har glömt är ju hur hon var. Antagligen sov hon en hel del, men det minns jag inte. Hur var hon i kroppen? Hon är ju så stadig nu så det känns som att hon alltid varit det.

Vi var i Trosa i går och Tintin hängde i bärsele på Fredriks mage och tittade sig omkring. När vi stod i kön var det en dam som kommenterade något om att "vilken liten en" eller nåt sånt och Fredrik sa att hon är inte så liten för hon är bara 2.5 månader och stor för sin ålder och då sa damen att hon trott att hon var 5-6 månader :-)
Det är kul att hon är så vaken och med men samtidigt går det så fort. Jämför ju med andra som har barn i den här åldern så har de spädbarn eller bebisar, men Tintin är ett barn. Jag har inget spädbarn eller bebis, jag har ett barn.
Men kul är det för hon är verkligen vaken och med. Vill gärna sitta upp i famnen och tittar sig omkring. Står också gärna på stadiga ben och, som vanligt, tittar sig runt med stora ögon. Och lik mamma är hon :-) Jag kan inte neka till henne i alla fall.
Som Ola sa när han träffade henne första gången "Ja, Fredrik behöver ju inte oroa sig för vem som är mamma till henne". Fast det finns Fredrik i henne också (dum kommentar, hälften är ju han genetiskt :-) ), men eftersom vi är mer lika varandra än olika (långa, mörka, blå ögon) så är det svårt att säga vad som man är skyldig till i Tintin. Brett mellan ögonen har hon från mig i alla fall :-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

The lazy man's guide to fitness
Did you know that it only takes 7 seconds to stimulate muscle growth?

7 seconds - that's it!

Want to go now and look?
www.finkbizz.com/muscles2gain

If you've trained conventionally you already know the mystical importance of those last two intense reps. Do those last two reps and you stimulate muscle growth. Don't do them and you might as well not workout at all.

7 seconds, that's about how long those reps take.

What if a new system went straight to those same seven seconds of stimulation, without the long set(s), without the sweat, without the soreness that comes from the lactic acid buildup, and without the uncertainty that you picked the right weight/set/rep combination?.

What if this new system improved on the 2 reps by stimulating a whole week, and more of muscle growth?

What if you could freely prove it to yourself with just 63 total seconds of working out?

63 seconds and you're on the way to the most reliable, least bothersome method of becoming fit ever devised.

GO CHECK IT OUT!!!

www.finkbizz.com/muscles2gain

Anonym sa...

Eugster fails to stop recall drive
A Chelan County Superior Court judge on Friday handed Spokane's recall proponents another legal victory in their drive to oust Mayor Jim West.
Interesting blog. Like it! I'm definitely going to bookmark you!

Check out my society site/blog. Lots of society related stuff.

Anonym sa...

Former FEMA Director Blames Local Blog For His Downfall
This is the story of the power of a simple e-mail and an amazing admission from the embattled former director of FEMA.
Hey, you have an awesome blog here! Keep it up. I have a massage therapy schools site. It pretty much covers massage therapy schools related stuff.

Come and check it out when you get time :-)