2005-09-28

Powernaps!

Har nu insett att det är lönlöst att försöka få Tintin att sova långa stunder på dagen. Hon är 30-minuterstjejen helt enkelt. Nästan på minuten 30 minuter efter hon somnat vaknar hon och det är mer och mer sällan det går att få henne att sova längre. Hon är sedan vaken 1-1.5 timme ganska glad och så sover hon 30 minuter igen. Det är bara att gilla läget och försöka hinna vara "effektiv" på 30 minuter. Städa, plocka, slöa, vila, betala räkningar, ringa osv. Tänk vad man kan hinna mycket på 30 minuter :-)

I dag har vi varit i Nyköping och fikat. Tintin sov hela bilresan dit! Vaknade förstås i bilen efter 30 minuter men då var vi nästan framme och hemresan så gnällde hon lite på slutet först, men somnade strax efter det. Så jag är mycket nöjd. Jag hade ju bävat för att åka själv med henne i bilen eftersom hon inte är jätteförtjust att åka bil, och 40 minuter med en skrikande bebis kan vara mer än mina nerver klarar av :-)

Annars är allt bara bra! I morgon ska Tintin ha barnvakt för första gången! Nåja, inte mer än 30 minuter ungefär. Farmor ska passa henne när jag är på efterkontroll. Tintin har ju blivit mer vaken och glad så det ska nog gå bra, i början när hon träffade farmor så skrek hon mest i hennes famn men inte nu längre.

Näe, nu är det dags att göra lite nytta. Snart är Tintins 30 minuters sömnstund över för denna gång :-)

Inga kommentarer: