2005-09-02

Första veckan själva avklarad!

Som rubriken säger så är snart första veckan som vi varit hemma själva på dagarna avklarad. Lite konstigt var det att vara själva hemma eftersom vi båda vant oss vid att Fredrik ska vara hemma. Lyxen i att få all mat lagad åt sig är borta och det är dags att skaffa lite rutiner på dagarna. Tidigare har det varit mer "slappt" och vi har tagit dagen som den kommer, men nu är vardagen här. En långpromenad om dagen och så lite sysslor att göra är tanken jag tänkt. Men hur det nu är så hinner man inte så mycket man tror fast man inte "gör" så mycket. Men Tintin tar tid helt enkelt! Fast det är ju kul att ligga på alla fyra och le stort och göra konstiga ljud åt henne när hon ligger på golvet för man får verkligen rejäla skratt, "hoanden" och "gurglanden" tillbaka. I dag när hon skulle lufta rumpen tog jag med henne när hon låg på den uppblåsbara skötbädden och lindade in henne i en handduk och gick ut i trädgården. Hon fick ligga i syrenbuskens skugga medans jag plockade upp fallfrukten från äppelträdet så inte det ligger och ruttnar på gräsmattan. Kul tyckte hon det var verkar det som för hon tittade sig mycket omkring och låg och pratade för sig själv.

Vi har upptäckt sedan tidigare, men jag märker det särskilt nu när vi är ute och promenerar så mycket, att Tintin gillar inte när det guppar för mycket när hon ligger i vagnen. Då vaknar hon ganska på en gång. Så kullersten, grovgrusiga vägar och allt för mycket guppigheter får jag ta på bakhjulen med vagnen och lyfta upp de främre hjulen för då guppar det inte så mycket för huvudet så att hon kan fortsätta sova. Bortskämt barn ;-)

Pappas frisyr är på väg att försvinna. Det börjar komma små hår uppe i pannan så det ska nog bli en kalufs av detta också! Är ju van att barnen i familjen har mycket hår så jag tycker ju nästan att hon har lite hår, men allt är ju relativt!

Snart är det helg, inga planer har vi och det är ganska skönt. Det brukar ofta vara något inplanerat, men inte denna helg så vi kan göra alldeles som vi vill! Någon långpromenad lär det bli i alla fall. Kanske titta till båten och sedan strosa i Trosa, glassarna i hamnen är ju goda :-)

Inga kommentarer: