2005-10-23

Helgbestyr

Helgen är över och fort har det gått som vanligt.
Anna och Amanda var förresten och hälsade på torsdag-fredag här. Fredrik skulle iväg med jobbet till Örebro och då passade vi på att ha lite egen systertid! Kul var det, fast ack så kort tid. Men vi ska försöka ses ganska så regelbundet nu med tanke på att det bara är ett år mellan småkusinerna oxå så att de kan lära känna varandra ordentligt.
Tintin har blivit sutten på, petad på och även pussad på :-) (Amanda stod för sittandet och petandet och Anna för de mesta pussarna). När de hade åkt fick jag gå runt och plocka tillbaka cd-skivor, kasettband, tomburkar (systerdottern tömde kassen med tomburkar och spred innehållet över nedervåningen *S*), makaroner på golvet i köket, en sönderriven tidning. Säkert var det mer, men jag minns inte. Allt detta hann hon med att gå igenom på förmiddagen bara! Plus att hon gått upp för trappan ett antal gånger. Tack och lov krypandes... Hon är snabb, så det var flera gånger jag hittade henne i "kurvan" i trappen. Vilken energi!

I helgen har vi annars tagit det lugnt. I går var vi och storhandlade och Tintin hängde i bärselen på Fredriks mage och tittade sig omkring och sov även en liten lur där! I dag har vi varit in till stan för Fredrik skulle hjälpa till på salongen och jag och Tintin var med som åskådare. Tintin chockade sin mor och sov 1.5 timme (dock med lite vagning) så modern hann läsa ifatt en hel del skvaller (Svensk Damtidning och Se och hör ;-) ). På kvällen var Tintin gnällig, ville absolut bli road hela tiden och inte alls ligga själv i babysittern och suga på leksaker när vi gjorde mat. Så fort man hukade ner och tittade på henne så log hon och skrattade, men så fort man reste sig upp började hon gnälla. Provade att sätta Tintin på bordet i dag (och jag höll händerna vid hennes sidor) och om hon bara är lutad framåt så kan hon sitta själv, helt vingligt och ostyrsligt, men har hon bara "fokus" framåt så sitter hon. Men så fort det blir minsta lilla lut åt sidan är det kört och hon tippar :-)
En glad skit är Tintin mest hela tiden! Bara hon får mat, sömn och mycket sällskap så är hon glad!

I fredags var vi på babysim-information och det var tre andra från föräldragruppen där också. Kul att ses var det. En av grabbarna bajsade var tredje dag talade mamman om och hoppades att pojken inte skulle ha en "bajsdag" sen när det är dags att vara i poolen. Hm... var tredje dag. Jag är glad om Tintin bara bajsar var tredje timme :-)

Inga kommentarer: