2005-11-27

Veckorapport igen!

Tänk, tiden går så otroligt fort och alltid är det något att göra så jag hinner inte uppdatera så ofta och mycket som jag skulle önska.
Ska ta och sätta mig någon dag och kolla igenom bilderna från festen också och förhoppningsvis lägga upp några nya fina bilder här snart.

Veckan som gått har varit bra, Tintin har sovit ok, hon hade en natt då hon vaknade några gånger men det var nog för att hon var lite snorig. Sen har hon sovit som hon "ska", dvs. lägger sig 19 och sover till 05-06 och somnar förhoppningsvis om och får mat vid 06.30-07 och sen är det egen "lektid". Har tagit inspiration från syrran som låtit Amanda från tidig ålder ha lite ensamlek på morgonen och även fortsatt med det och kanske är det därför hon är så självständig och framåt?! Ja inte vet jag, men Tintin ligger och "leker" lite i sin säng en sväng på morgonen sen innan vi går upp. Fast konstigt nog så kan hon ligga längre och småprata och gurgla när hon ligger i vår dubbelsäng och i mörkret/skumrasket ser takfläkten än när hon ligger i sin säng med mysbelysning och leksaker. Konstig är hon min dotter *S*

Veckan har gått fort som sagt var. I tisdags var vi på öppna förskolan och gjorde handavtryck i gips. Kul att ha, jag har försökt ta avtryck av fötterna förut med fingerfärg, tålamod, stadiga händer och två personer, men händerna har inte gått att göra avtryck av eftersom hon haft händerna så slutna tidigare. Det är ju först vid tre månaders ålder som händerna öppnas upp.

I onsdags hade vi besök av Jeanette och Gustav från föräldragruppen. Tintin och Gustav var fascinerade av varandra och undersökte varandras händer. Helst ville de ta den andres hand in i sin egna mun men det fungerade aldrig att få till det så för de ryckte tillbaka sina händer snabbt och försökte fånga den andres hand i stället :-)
Jag och Jeanette kämpade på med att äta upp rostbiffen och potatissalladen, nästan slut men lite kvar... Tänk vad potatissallad kan räcka länge :-) Men gott är det ju.

I fredags var det babysimdags igen. Tintin verkar gilla det jättemycket. Hon plaskar mer och mer och far fram som en liten tornado i vattnet. Kallsupar får hon varje gång, hon är van nu ;-)
Inget annat barn har fått så många kallsupar som hon, men hon hostar och sen är det bra. En av övningarna är att man ska lägga barnet i sitt armveck så att de har armarna framåt och benen bakåt (hängandes över liksom) och så ska man röra sig framåt om de sparkar med eller rör på benen och stå still om benen är stilla för att få dem att förstå att man tar sig framåt om man sparkar med benen. Det var ett evigt gående runt i den lilla poolen för oss kan jag tala om, medans andra mammor och deras barn stod hyfsat stilla på samma ställe :-)

Tintin sover fortfarande bara 30-minuterspass på dagarna. Det är nästan exakt på minuten efter trettio minuter som hon vaknar. Fascinerande.
Mer fokuserad på saker är hon. Hon "stirrar ut" saken och sedan kastar hon sig fram mot saken och försöker med öppna armar fånga saken som hon fokuserat på. Det ser roligt ut :-)
Munnen ihopsnörpt som att hon säger "o" och hakan lite neråt som att hon nickar och så ögonen stora och fokuserade på saken och nästan så hon tittar i kors. Mycket sött.

Fötterna gillar hon fortfarande och börjar även titta/känna på dem när hon inte är på skötbordet. Kittlig är hon också förresten. Jag upptäckte häromdagen att om man klämmer henne över låren (som ett milt "hästbett") så börjar hon skratta så där gott och kluckande! Man kan inte annat än bli glad när man hör det!

I dag var vi på marknad i Trosa. Tintin hängde i bärsele på Fredriks mage och hade uppsikt framåt. Stora ögon! Fredrik har så stor jacka så hon kan hänga innanför jackan så hon var helt skyddad från vinden förutom ansiktet. Mot slutet när hon började bli trött började hon, som hon brukar göra, låta lite "hoande", som att hon bad folk att flytta på sig :-)
Vi gick till Ingrid och Örjan och fikade lite pepparkakor och glögg och Tintin undersökte mycket noggrant farmors illgröna reflexödla, den var mycket intressant och god.
I dag har det inte varit mycket vilande heller, fast det blir det ju sällan för henne, ca. 2 timmar sammanlagt... Men hon sover ju bra på nätterna i alla fall.
Nu ligger hon och sover sedan 19, som vanligt. Det är fascinerande att vi kan lägga henne och hon somnar djupt, länge och för natten oavsett om hon är glad, trött, vaken, ledsen etc. Hon vet liksom att nu är det läggdags och så somnar hon antingen av sig själv eller buffas lite och inom 5 minuter sover hon. Skönt med lite egen tid också.

Nu ska jag ta och avsluta skrivandet, dricka upp mitt te och dra mig mot sängen!

Inga kommentarer: