2010-12-23

dag 11

Idag for jag, Fredrik och Tintin (hanna ville vara hemma) med guidning av Mona och Kjell till "tapsake" (har ingen aning om hur det stavas så jag gör som Tintin och skriver fonetiskt).
Vi behövde hämta ut pengar och automaten i byn ville inte vara oss behjälplig så det blev en moppeutflykt.

Det tog 30-40 minuter dit på småvägar. Väldigt intressant att se mer genuint Thailand, även om vi bor ganska oturistigt redan.
Lite kust, lite inland, lite byar och annat. En del kort blev det.

Tintin satt mest tyst och filosoferade, småsjöng eller pratade. Hon är lätt att resa med, som Hanna. De gillar att vara med och är trevliga ressällskap.

Vi hämtade ut pengar och tog en liten lov i staden, men vände kosan hemåt ganska snart för att slippa regnet.
Vilket vi misslyckades med att missa :)
Bilden ovan visar moppen som vi övergav när vi stod vid en järnvägsövergång och väntade på tåget och regnet började ösa ner.
15 minuter, nästan exakt och sen var skuren över. Vi stötte på en till skur innan vi var hemma så vi var ganska blöta när vi kom hem. Förutom Tintin som suttit i längan bakom mig.

Har tagit det lugnt sen idag. Hanna hittade en liten geckoödla i sitt rum och ville inte kampera ihop med den utan gav sig iväg på en ni-förstår-ju-ingenting-promenad... under tiden kom vi på en lösning på problemet eftersom Tintin inte hade något emot att sova i samma rum som ödlan, som nu är en hon och döpt till Lilli.
Published with Blogger-droid v1.6.0

Inga kommentarer: