2006-07-01

Sommar!

Vilket härligt väder vi har. Tintin älskar att vara ute. På morgonen när jag gör i ordning frukost brukar hon krypa fram till ytterdörren och slå på den - hon vill ut!
Hon brukar krypa runt på framsidan, undersöka saker eller bara sitta i "grindöppningen" och titta sig omkring och kasta stenar omkring sig :-)
Sedan gör hon små utflykter till grannarna så det gäller att man hänger med och hjälper henne "klappa fint" på blommorna där. Hon börjar lära sig det där med att vara försktig. Säger man "försiktig" till henne så tar hon mycket mycket försiktigt på saken och nästan knappt nuddar den. Men sen så blir hon modigare och modigare och tar hårdare och hårdare. Men hon börjar förstå i alla fall!
En favorit nu är att skjuta saker framför sig. Gåvagnen, vanliga vagnen, dammsugaren osv. Hon gillar att gå, men vägrar att försöka stå själv så det blir inga egna steg utan stöd än på ett tag. Antagligen kommer hon göra som med allt annat, avvakta och sen så bara kan hon det!
Tror det kommer dröja lite innan hon går i alla fall. Två veckor kvar till födelsedagen och hon gör inte en tillstymelse till försök att gå själv, men som sagt var när hon har stöd mot något går hon fort och långt!
Social som få är hon också. Gillar att vara med och skiner som solen när hon träffar andra människor. Hon gillar att få besök och att åka iväg till andra, eller bara att gå omkring och se saker och nya miljöer!

Nya cykelkärran har hon provåkt (tack för det mormor och morfar) tillsammans med cykelhjälmen (tack farmor och Örjan) förstås. Det tyckte hon var ganska ok när vi cyklade till Trosa för att kolla på stadsloppet. Men hemresan gick bara bra. Hon satt och pillade med lite saker och så somnade hon sen. Bara att lägga henne när vi kom hem. Så cykelkärran ska vi använda fler gånger. En bra födelsedagspresent i förskott!

Inga kommentarer: