2006-04-11

Solsken!

Tänk vilket härligt väder det var i dag.
Vi var i Trosa och promenerade med Anna-Karin och lilla Alexandra. Inget av barnen var förtjusta i att sova så vi hade en "härlig" serenad av barnskrik tills Tintin gav upp och sov i 25 minuter medan Alexandra fortsatte vara envis och vaken! Nåja, solsken och lite högt prat gjorde promenaden lyckad ändå :-)

Tintin kryper på här hemma, hon säger mer och mer "titta" även om det är mer "tiii....ta" och även "dä" kommer oftare och oftare. Hon vet vad bollen är för något, har tillfälligt gett upp att lära henne vad lampan är för något då hon brukar titta sig omkring och säga "pa" eller "mpa" och med det mena pappa :-)
Mat äter hon det mesta, åt lax häromdagen med god aptit och i dag blev det tortellini och senare kyckling. Hon gillar djur och barn. I söndags var vi hos farfar (Tintins) och Ginger och hon blev så glad över katten Totte. Han låg lugnt och stilla på sängen och Tintin skrattade så glatt när hon petade lite försiktigt på honom. Hon var nästan "blyg" i sättet att röra vid honom och skrattade lite "fnissigt" glatt efter hon klappat på honom. På vägen hem stannade vi till hos Henrik, Lena och Odin. Odin var lite "skeptisk" till Tintin men hon var glad att se honom och kröp mot honom och ville klappa. Då glömde hon helt bort att hon egentligen var trött :-)

I måndags var jag och fick massage och farmor (Tintins) passade henne under tiden. De hade promenerat till apoteket och allt hade gått bara bra. Tintin är i början blyg mot främlingar och vill helst vara i mitt eller Fredriks knä. Men har hon bara fått spana in de andra så går det bra att vara hos andra utan problem.
Det ska bli kul till sommaren eller bara lite längre fram i vår när det blir varmare ute så att Tintin kan krypa runt på backen. Det är så kallt och blött för henne som det är nu att jag inte vill ha henne på backen ute. Hade henne på plattorna (på en matta) förra veckan när jag hackade lite is och hjälpte våren på väg, men hon bara satt där och försökte någon gång att sätta händerna på plattorna men jag vet inte om hon tyckte det var kallt för hon gnällde till och sen satt hon rätt upp och ner och tyckte det var ganska så tråkigt.

Inga kommentarer: