2007-03-29

Framsteg...

Det händer saker hela tiden och samtidigt så händer det inget alls känns det som.
Vi var uppe i Gastsjön över helgen och det var full rulle minst sagt hela tiden.
En liten minikur behövdes då vår säkra sovare inte alls var så säker på natten som hon varit hittills... men finns det något bättre ställe att ta hand om en sov-kurning än Gastsjön?! :-)

På dagarna är det numera förtrots som gäller och det protesteras en hel del. Fast inte så mycket här hemma som där uppe, men kanske för att det blev en mer "extrem" situation med så mycket människor och upplevelser. Allt blev förstärkt helt enkelt.

En bra fint annars att ta till är att något sover. På tåget när jag tröttnade på att stå på toaletten och se Tintin trycka på knappen så att vatten kom i handfatet så behövde vattnet sova och vi vinkade hejdå! Fungerade jättebra.
På affären i dag hittade hon en uppsättning påskägg fyllda med godis, frestande helt klart. Hon la ett ägg i vagnen och konstaterade att det var "dodis" (godis). Jag sa att godiset behövde sova och hon gick tillbaka med ägget, men kom tillbaka med ett annat i stället... det fick ligga lite i vagnen och när vi träffade på Fredrik sa jag att ägget skulle sova och hur det nu blev så helt plötsligt gick Tintin med ägget under armen bort, genom hela affären, mot högen med godisäggen. Hon mötte en expedit och talade om att "dodis såbe" (Godis sover) och fortsatte fram, la ägget bredvid de andra och så gick vi för att leta upp pappa för att betala varorna vi skulle ha!

Mormor pratade Tintin om i början när vi kom hem, annars har det varit ganska lugnt jämfört med tidigare då hon velat ringa alla i familjen. Men så har det fina vädret lockat och vi har varit ute mycket på dagarna. Jag jobbar kväll den här veckan och är hemma på dagarna. Det är ljuvligt.

Tille tille tille - vilket betyder att Tintin killar en - hör man ofta och känner två små händer med "trasselfingrar" som trasslar mot en. Gärna i ansiktet... försöker tala om att det är bättre på magen med kill :-)

Tintins fascination för barn kvarstår. Bebisar är bra härliga, underliga och fascinerande tycker hon. Hon vill gärna ha dem i famnen och vill hålla och bära dem, vilekt kan vara lite knepigt ibland. Klappa dem vill hon göra och ibland går det överstyr. Beter de sig inte som Tintin tycker att bebisar ska göra, till exempel ligga ner på golvet eller sitta i hennes knä, så trycker hon ner dem och det brukar inte vara populärt och då blir hon frustrerad och nyper till...

Busig, glad, sprallig, nyfiken, intensiv, härjig, hårdhänt, trotsig, utforskande kan man säga att Tintin är.

Inga kommentarer: