2007-03-07

Dagarna går

Tintin röjer runt på dagarna.
Pratar hela tiden och vill gärna ringa till mommor, oster, moffaj eller fammo.
Vi använder oss av högtalarfunktionen på telefonen då så att vi kan höra och kommunicera med den hon pratar med, det kan ju annars bli ganska tyst att prata med en 1.5 åring i telefonen. Hon säger oftast mest "mmmm" eller "jaaa". Ibland blir det prat om "katten ute".
Ibland går hon runt med en gammal mobiltelefon och håller den mot örat och säger "mmmm" och "jaaaa" om vartannat. Undrar var hon fått det ifrån ;-)

Orden kommer hela tiden och hon härmar allt vi säger. På gott och ont...

På kvällarna vill hon gärna ha "jamas" på sig och sedan ska hon ha "älling". Här om kvällen skulle hon borsta tänderna innan läggdags, men hon tog bara ett par drag och sa sedan "såba". Så även om hon verkar piggelin så vill hon sova runt 19.
Vi har även infört väckarklocka på morgonen. Låter kanske lite konstigt, men hon har haft en period då hon vaknat vid 06 och inte somnat om. Hon har ropat, pratar, gnällt och låtit fram till 07 då det är morgon.
Nu har vi en väckarklocka i hallen utanför och hon säger själv "kockan" när hon ska sova. Och vi säger att man går upp när klockan ringer. Så nu sover hon längre faktiskt och sedan när klockan låter så hör man "låter" och "oj" från hennes rum :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att läsa lite om Tintins dagar.

Här hemma går vi upp vid lite olika tider. Elise vaknar oftast en snutt efter Elliot. Men ibland är man uppe vid halv 6 - 6.

Hoppas ni har det bra.

Kram