2005-12-14

Morgonstrul

Som rubriken säger så har Tintin de senaste mornarna vaknat vid 04-05 av att hon hamnat på rygg och inte kan vända sig till mage igen. Sedan har hon inte somnat om. I går fungerade det inte alls så hon fick komma upp och få mat vid 05.20... och i dag tog det 35 minuter innan hon somnade om (vid 05) och sov till 07. Pust! Mamman var inte glad då kan jag säga.

I helgen var vi som sagt var hos Ingrid och Örjan på julmiddag. Vi hade med hennes säng, det är ju en resesäng, och samma "interiör" i sängen som hemma och ställde upp sängen i deras sovrum. Hon fick en sen powernap för att orka vara trevlig hela kvällen så läggningen blev lite förskjuten till 19.30. Men det var samma procedur som hemma - pyamas på, amning, tillägg och sedan lite umgåsande och så lägga sig. Det fungerade bra, Fredrik la henne och fick buffa lite, men sedan somnade hon efter ett tag. Vi hade lånat en babywatch så vi kunde höra om hon vaknade, det hände endast en gång på hela kvällen. När vi åkte hem var hon klarvaken, men tyst, så hon var vaken en timme ungefär. Men när vi kom hem sen så var det bara att byta blöja och sedan lägga henne så sov hon vidare till morgonen!


051126.
Första snön! Tintin var förvisso inpackad i vagnen och brydde sig inte nämnvärt över det vita som singlade ner.


051124.
Tintin vid köksbordet. Så här ser hon ut allt som oftast. Fokuserad och koncentrerad på något hon vill ha tag på. Denna Tippexpenna är en av favoriterna för tillfället! Den har bra konsistens - lite hård att gnaga på - och är greppvänlig. Överhuvudtaget verkar hårdare saker vara goda! Gosedjur är inte lika roligt längre.


051124.
Här sitter hon. Detta var i början av "sittningarna", hon sitter mer upprätt nu och plockar med saker länge och väl. I går när vi var hos Jeanette och Gustav satt hon många minuter, säkert 15-20 utan problem. Medans Gustav, som är en månad äldre, inte alls kunde sitta. Däremot var han mer aktiv och roterade runt på golvet, från mage till rygg och tillbaka och snurrade runt och sprattlade. Så aktiv är inte Tintin.


051120. Bilderna blev inte jättebra på barnen, men då var ju Tintin trött och grinig efter en dag i centrum med massor av folk runt om. Men här är de i alla fall!

Inga kommentarer: