2006-03-17

Kontroll.

Var igår på 8-månaderskontroll. Vikten är nu 10.300 g och längden 75.5! En stor tjej! Hon växer så det knakar, lång som attan. Alla tester var ok - hon tittade efter varifrån ljud kom ifrån, tar saker och för dem till munnen. Men hon skelar lite med vänster öga. Först sa sköterskan att det var så lite att det inte var någon fara, men när hon såg Tintin ett tag så sa hon att hon skelade en del och att hon för säkerhets skull skulle skicka en remiss så att läkare får kolla upp det. Bättre nu än sen i alla fall.

I dag var det babysim igen. Tintin gillar verkligen vatten på alla sätt och vis. Hon plaskar gärna hemma i duschen, badbaljan, diskhon eller på badhuset! Hon har helt klart fått mest kallsupar av alla bebisar på kurserna, men samtidigt så är hon "van" och blir inte ledsen när det sker utan plaskar på glatt! Hon sväljer vatten, rapar, hostar, skrattar, plaskar! Hon är verkligen ett vattendjur. Simon sa i somras när vi var och badade att han hoppades att bebisen (jag var gravid då) inte skulle vara en sån badkruka som jag är :-) och han verkar få sin önskan hörd! Tintin är absolut ingen badkruka.

Hon kryper på förresten här hemma, fortare och fortare. Hon är på allt men ändå ett lugnt barn kan man säga. Svårt att förklara, men hon är framåt, nyfiken och tidig på många sätt men samtidigt väldigt lugn. Många har sagt att hon är så "snäll", antagligen för att hon är glad och lugn när de träffar henne. Hon kan ju gnälla som attan hemma men är social som få när hon kommer ut och få träffa andra. Hon är glad och nyfiken då och inte alls brydd över var jag eller Fredrik är utan kryper runt och utforskar! Hon skrämmer förresten andra barn :-)
Eller skrämmer är väl att ta i, men hon är ju som sagt var nyfiken och tycker om andra barn och hon kryper fram, tar deras saker, vill klappa på dem och dra dem i håret, peta i ansiktet och så blir hon glad och "skriker" högt samtidigt. Flera barn har blivit ledsna av att hennes framfart... så på det sättet är hon väldigt ivrig medan hon är lugn på andra sätt som sagt var.

Inga kommentarer: