2006-02-01

Tand!

Tintin har fått en tand! En liten som inte ens syns, men den känns :-)
I fredags, 27 januari, kände jag den, undrar bara när den börjar synas.

I torsdags var vi på 6-månaderskontroll och allt såg bara bra ut. Läkaren tyckte att hon var stadig :-) Det där med att vara stadig har hon varit duktig på sedan hon föddes. Vändandet är det däremot sämre med, hon gör det bara inte, förutom de få gånger hon vänder sig från mage till rygg i sängen. Men, som läkaren konstaterade, så vänder sig inte vissa barn och Tintin verkar vara en av dem. Fördelen med det, för mig, är ju att hon sitter där hon sitter och plockar med sina saker och snurrar inte runt och förflyttar sig som andra barn gör och det gör ju att jag kan gå iväg utan att hon försvinner iväg någonstans.
Men hon har börjat kunna ta sig framåt om man lägger henne på mage på golvet. Hon tar tag med händerna och puttar sig bakåt. Som en mamma på öppna förskolan sa i går så kan man komma långt med ett par svettiga händer och ett halt golv :-)

Vi har fortsatt med babysimmet och Tintin röjer fram där och sprattlar med hela kroppen och är nästan alltid glad. Två andra mammor konstaterade att Tintin alltid är glad och att de nog aldrig hört henne gnälla eller vara arg! Jag måste hålla med, hon är ett fantastiskt glatt barn faktiskt. Charmar vem som helst och inte alls blyg. När vi åkte pendeltåg häromdagen var det en ung tjej som sa att hon sett Tintin och hennes leende direkt hon klev på pendeltåget och tänkt att där måste hon sitta! Tintin satt och skrattade, log och pratade med henne nästan hela tiden! Och samma sak på hemresan då hon satt och log och skrattade åt folk omkring oss. Hon är väldigt glad!

Inga kommentarer: