2006-01-10

Veckouppdatering

Snart är Tintin sex månader, det är otroligt vad fort tiden går. Jag har tjatat om det tidigare och fortsätter göra det. Det är makalöst vad tiden rusar iväg. Hur ska jag hinna njuta av allt???

Tintin har börjat "prata". Tidigare har hon jollrat, väst, hoat etc. men i söndag började hon säga "dadadadada" och som sagt var prata mer. Hon kan sitta själv i stolen och låta "dadadadada" i långa haranger. Sött är det och det är som att hon försöker prata lite, det märks att det är förstadiet till riktiga ord. Fascinerande att barn följer samma mönster, "dada" brukar vara bland det första "orden" som kommer för de ligger bra i munnen.
Sedan är tungan tillbaka igen. Hon hade en period då hon smålipade hela tiden och det gör hon nu igen. Hon började med det i lördags när vi var hos farfar (gammelfarfar för Tintin) och Siv och hon satt i mitt knä och höll på med knapparna i min tröja. När hon koncentrerade sig då åkte tungan ut i mungipan - bara tungspetsen - och nu håller hon på hela tiden och smålipar.

Smakportioner får hon dagligen nu och det börjar bli mer och mer måltider över det hela. Hon åt mycket morot i dag och även en halv banan och lite katrinplommonpuré. Hon gapar som en liten fågelunge när man kommer med skeden och äter med god aptit. Flaskan med vatten gillar hon och gapar stort när hon ser den närma sig munnen och försöker själv hålla den (vilket hon kan utan problem, men att vinkla den så att vattnet kommer till munnen är svårare) och dricka.

Hon spritter med hela kroppen när hon blir glad. Håller man henne så spritter ben och armarna slår hon mot magen när hon blir glad över något. Kul att se henne, man kan inte annat än bli glad.
Hon vänder sig fortfarande inte från mage till rygg på golvet, det är bara på natten i sin säng som hon gör det, och har aldrig vänt sig från rygg till mage någon gång. Hon har inget intresse alls att ens försöka. Hon gör fortfarande sit-ups när hon ligger på rygg, vilket hon gjort sedan hon var ca. två månader. Hon tittar inte ens åt sidorna, hon vill upp helt enkelt.
De senaste dagarna har hon börjat spjärna med benen och stå upp när man vill sätta ner henne. Hon lär säkert stå, krypa och gå innan hon vänder sig från rygg till mage :-)

Inga kommentarer: