2010-02-13

Tiden rusar...

Tintin gillar snön, även om hon inte gillar att vara ute på dagis :)
Det är en av sakerna som hon protesterar mot när det gäller dagis är just att vara ute... även om hon gillar det när hon väl kommer ut. Men när hon säger "jag vill inte vara på dagis" och jag frågar varför så är det för att hon inte vill vara ute.
Och så får de "jaga in" henne ibland när hon är ute :-)
Och häromdagen skulle hon sluta helt på dagis. För en dagiskompis hade blivit dålig och mamman hämtade och han fick då med en hink att hålla framför sig i bilen hem... och just den hinken har de till att slänga matrester i. Så vart skulle de nu slänga äppelskruttarna? För de får ju inte slänga dem bland de andra soporna. Och de andra avdelningarna hade ju redan hinkar och tänk om de skulle få en fyrkantig hink istället. Det går ju bara inte. Så, ja då är det lika bra att sluta på dagis.

Tintin har en rolig grej för sig. När hon är hemma har hon på sista tiden börjat hålla vänsterhanden (oftast) mot örat/kinden. Ibland håller hon om örsnibben. Och hon håller så, oavsett vad hon gör. Äter, tittar på tv, går, sitter, osv. Lite svårt att duka fram, men med viss assistans så går det.

Tintin pratar på och har ett utvecklat ordförråd. Så när hon med allvarlig min deklarerar att hon verkligen har en bra idé, att vi kan åka till badhuset och simma och sedan fika efteråt så är det svårt att inte le :-)

Från att ha ringt till Nona varje dag ringer Tintin inte till någon alls nu för tiden. Hon vågar inte säger hon...

Att vara hos farfar och Ginger gillar hon också. Bara att vänta på att snön smälter så hon kan vara ute i skogen där.
Fast förra helgen var hon där och åkte längdskidor. Det var roligt tyckte hon. Och dagen efter åkte hon och Fredrik 800 meters spåret här. Inte illa. Hon harvar på med stor iver och stort tålamod!

Inga kommentarer: